Kaposújlak község címere

Kaposújlak község címere álló, háromszögű a pajzs, vörös mezejében oromvonallal határolt zöld pajzsláb.

  • A zöld mezőben vízszintes ezüst hullámpólya.
  • A vörös mezőben az oromvonalon álló, jobbra fordult, arannyal fegyverzett ezüstgriff, mellső lábaival leveles arany búzakalászt tart.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű, íves aranyszalagon feketével nagybetűs KAPOSÚJLAK felirat.

Kaposújlak község
Kép: vgabiPanoramio

Újlak neve először 1276-ban jelent meg a honfoglaló Bő nemzetség, közelebbről a Laki Thúz család birtokai között. A griff ennek a családnak volt a címerállata. Ugyancsak a település Árpád-kori történetét jelképezi a pajzs és a griff vörös-ezüst színpárja is, ezek a zöld színnel társulva együttesen a magyar nemzeti színeket mutatják. A címerben a griff búzakalászt tart, amivel egyrészt a természet körforgását, örökös megújulását, másrészt a mai falura jellemző mezőgazdasági tevékenységet kívánja jelképezni. Az ezüst hullámpólya a települést átszelő Kapos-folyót szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei