Kaposszekcső község címere

Kaposszekcső község címere a címertani pajzsformák koronkénti változásának megfelelő formájú, alul hármas lekerekítésű doborpajzs. A pajzsmezőt egy felfelé dongás egyenes körvonal két heroldalakra; felső 5/7 részre és alsó 2/7 részre osztja a címert. A pajzs körvonalát arany fémszín szegélycsík határolja. A pajzs felső 5/7 részét adó mező színmáza kék, míg az alsó 2/7 részt adó mező színmáza zöld alapszínű. A korai időszakra visszavezethető helytörténeti pecsétnyomat pecsétképeit is megjelenítő címer hat címerképet tartalmaz.

  • A címer közepén és a címer alsó felfelé dongás mezőjében álló, előrelépő egész emberalak fején kalapot, jobb kezében szekercét, bal kezében arató sarlót tart. Színmáza ezüst fémszínű.
  • A pajzs heraldikai jobb oldalán felül látható nap égitest kör alakú és tizenhat sugarú, arany fémszínű.
  • A pajzs heraldikai jobb oldalának közepén álló fa lombozata aszimmetrikus és stilizált, világoszöld színű. A fa törzse és gyökerei arany fémszínűek.
  • A pajzs heraldikai bal oldalán felül látható hold újholdsarlója ezüst fémszínű.
  • A heraldikai bal oldal közepén álló búza gabonaszál arany fémszínű.
  • A középső, lekerekített pajzstalpban található három hullámos pólya ezüst fémszínű.

A helységnévvel ellátott szalag a címernek nem tartozéka, csak az eredeti címer megjelenítésére szolgál.

Kaposszekcső község
Kép: erdelyitPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei