Kaposszerdahely község címere

Kaposszerdahely címere háromszögű vörös színű tarpajzs, ezüstcölöppel és pólyával kereszt alakban négy mezőre osztott, közepén kék boglárpajzzsal, melyben arany heraldikai liliom lebeg.

Kaposszerdahely község
Kép: mesterbandiPanoramio

A község címere az ősi funkció teljesítésének a lehető legegyszerűbb módon próbál eleget tenni. Szimbólumrendszere a klasszikus heraldika útmutatásai alapján állt össze. A pajzs ezüstcölöppel és -pólyával négyfelé osztottsága utal a község történetében a kereszténység meghatározó szerepére, valamint a jelenlegi római katolikus vallású népesség dominanciájára.

A boglárpajzs kék színe emlékeztet a lakosok vízzel való kapcsolatára: a település tavakban gazdag (egykor vízimalmokban is). A heraldikai liliom, mint jelkép, a Győr nemzetség (a település alapítója és birtokosa) címerében lelhető fel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei