Káptalantóti község címere

Káptalantóti címere kerek talpú pajzs, amely zölddel és arannyal vágott, a pajzsfő zöld színű. Az arany pajzsmező aljából egy kúp alakú zöld színű hegy emelkedik ki. A hegy alatt arany stilizált ekevas és csoroszlya lebeg, a hegy felet a pajzs jobb és bal oldalán zöld színű szőlőfürt látható. A zöld színű pajzsfő közepén nyitott aranykorona lebeg.

Káptalantóti község
Kép: kunlacPanoramio

Káptalantóti címere un. beszélő címer, mivel elbeszéli a község nevét. A község első írásos említése 1272 ill. 1274-ből "THOTY" néven történik. A községtől délre fekvő méltán híres bazaltkúp, a Tóti-hegy a faluról kapta a nevét. Tehát a TÓTI nevet jelképezi a címerben a kúp alakú hegy. A hegy alatt látható ekevas és csoroszlya a hegy lábánál fekvő települést (Káptalantótit) jelképezi. Az ekevas és a csoroszlya a falu eredeti pecsétjéből származik. A pecsét felirata "THOTY" 1296. A szőlőfürtök a község híres borait jelképezik. A pajzstetőn látható korona Zala vármegye címeréből származik, mivel a község hosszú ideig e vármegyéhez tartozott. A címer motívumai Káptalantóti múltjának és jelenének hiteles heraldikai ábrázolása.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei