Kapuvár város címere

Kapuvár város címere álló, csücskös talpú, kékkel és vörössel hullámosan vágott reneszánsz pajzs.

Felső, kék mezejében ezüstvár emelkedik, a jobb és a bal oldalán kiszögellő védőfalán egymás alatt három-három fekete lőrés van; a nyitott kapu felett, melynek felső harmadában fekete zuhanórács látható, négyormú ostrompárkányzat helyezkedik el. Ezt az egész védművet vörös tető fedi, melynek közepéből (a cölöp helyén) egyablakú, vörös tetőzetű ezüsttorony növekszik, csúcsán aranykereszttel. A vártól jobbra és balra aranycsúcsú ezüstrúdon kifelé egy-egy nemzeti (vörös-ezüst-zöld) zászló lobog. A vár tornya és a zászlórudak között pedig egy-egy hatágú ezüstcsillag lebeg.

Az alsó, vörös mezőben középütt egy ezüst harci dob keresztbe helyezett dobverőkkel, tőle jobbra ezüst kétélű kard, mely alatt fekete agyú ezüstpisztoly, ez alatt pedig három (1-2) ezüst ágyúgolyó, tőle balra ezüstfokos (vagy harci szekerce), ez alatt pedig balra forduló ezüstágyú lebegnek.

Kapuvár város
Kép: Veér LajosPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei