Kára község címere

Kára címere álló háromszögű kék pajzs, ezüst pajzstalppal. A pajzs kék mezejében aranykoronából kiemelkedő természetes barna színű szarvasagancs-pár ágai között ezüst, ívelt oldalú talpas kereszt lebeg. Az ezüst pajzstalpban jobbra úszó vörös hal látható.

Kára község
Kép: bedalaciPanoramio

A címer Kára település múltjára és természetes környezetére utal. Kára a török hódoltság alatt elnéptelenedett, és a XVIII. század közepéig még pusztaság volt. Miután azonban az 1700-as évek második felében a Zichy család birtoka lett, újra benépesült és élettel telt meg a falu. Erre kíván utalni a Zichy család címeréből származó szarvasagancsok között lebegő ezüst kereszt, ugyanakkor a szimbólum azt is jelképezi, hogy a község környékén lévő erdők vadban gazdagok, szarvasoknak, őzeknek nyújtanak élőhelyet. Az ezüst pajzstalpban jobbra úszó vörös hal a település gazdasági életében jelentős szerepet játszó halastavakat jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei