Bagod község címere

Bagod község címere álló háromszögű, kékkel és zölddel vágott pajzs. A pajzstalpon ezüstpólya, a pajzsközépen balra forduló, lebegő, letépett köpenyes aranykar ezüst kézfejjel, arany Szent Koronát tart. A pajzsfej közepén négy egymással szembenálló ezüstcsillag lebeg.

Bagod község
Kép: Zsuppán SándorPanoramio

A címerben szereplő Szent István-szimbólum a község templomának oltárképjelenetét ábrázolja a heraldika lehetőségeihez igazodva. A címer alsó részén a zöld mezőben található ezüst hullámvonal a község természeti adottságát, a Bagodot érintő Zala-folyót, a Zala-völgyet szimbolizálja, amely történelmi időkben fontos szerepet játszott a község életében.

A jelenlegi Bagod község a történelmi időkben négy önálló község formájában létezett ezért figyelembe véve a község e történelmi sajátosságait a négy település (ma település részek) a címerben jelképesen jelenik meg, amelyet a pajzsfej közepén lebegő négy egymással szemben álló ezüstcsillag szimbolizál.

Az interneten elterjedt helytelen színezésű címerrel ellentétben Bagod címerében a négy egymással szemben álló ezüstcsillag nem jobb (heraldikai szempontból) oldalon, hanem a pajzsfej közepén helyezkedik el.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei