Kardoskút község címere

Kardoskút község címere álló, háromszögű vörössel és kékkel hasított címerpajzs.

  • A vörös mezőben lebegő helyzetű, egymás alatti három aranydongás pólya, előttük cölöpösen állított, hegyével lefelé irányuló, aranymarkolatú és védvasú, ezüstpengéjű kard.
  • A kék mezőben zöld zsombékon álló, jobbra fordult ezüst darumadár, felemelt jobbjában aranykövet tart.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével a nagybetűs KARDOSKÚT településnév olvasható.

Kardoskút község
Kép: Szitó ErikaPanoramio

Kardoskút címere beszélő jellege mellett szimbolizálja a természeti értékeket, a védelem alatt álló terület jellemző madarának, a darunak a megjelenítésével. A daru népszerű címerállat, ábrázolásának jellegzetes hagyománya van: címerekben mindig követ tartva jelenik meg. Ez szimbólummértékével magyarázható: őrt álló madár, aki a veszély közeledtét a kő leejtéséből adódó koppanással hozza környezete tudomására. Őr szerepe a község címerében mögöttes jelentéstartalommal is bír: jelképezi azokat a polgárokat, akik őrzik, megóvják, továbbörökítik a település hagyományait és értékeit.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei