Kaszó község címere

Kaszó címere álló, kerek talpú, zöld tárcsapajzs, kék pajzstalppal.

  • A pajzs zöld mezejében jobbra fordult ágaskodó aranyszarvas áll, amely felemelt mellső lábaival a Pécz nemzetség - kék pajzsban ezüst jobb haránt pólya - címerét tartja.
  • A kék pajzstalpban zöld központú, karéjos arany középpel ellátott, stilizált ezüst tündérrózsa (Nymphaea albea) helyezkedik el.

A pajzsot mindkét oldalon egy-egy makkban találkozó, arannyal szegett és erezett zöld levelekből álló tölgyfaág keretezi.

Kaszó község
Kép: Rexi78Panoramio

Az erdő- és vadgazdálkodásban fogalomnak számító kaszói erdő a messze földön híres dél-somogyi szarvasok hazája, ezt jelképezi a címerállat, míg a faágak a Drávánál kezdődő és az egész környéket beborító erdőséget szimbolizálják, illetve az itt folyó fagazdálkodásra utalnak. A tündérrózsa a környék egyedülálló természeti értékét, a Baláta-tavat és egyben az itt található különleges növényeket szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei