Katafa község címere

Katafa község címere kék színű doborpajzsban enyhén ívelt, világoszöld talpazaton fehér színű torony áll, amelynek két oldalán látszik egy-egy fekete ajtó és ablaknyílással, piros színű, prizma alakú sisak fedi, csúcsán ezüstszínű kereszttel. A torony mellett a zöld talpazaton a pajzs címertani jobb oldalán ezüstszínű római katona áll, kezében pajzzsal és karddal. A bal oldalon, szimmetrikusan, a zöld talpazaton ezüstszínű, hosszú magyaros ruhát viselő leány áll, jobb kezében korsóval.

Katafa község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

Az enyhén ívelt zöld talpazat Katafa dombos, természeti szépségekben gazdag tájára utal. A címerpajzs közepén magasodó torony a község harangtornyát, vagy ahogy a községben mondják a „haranglábat” jelképezi. E torony utal a község lakosságának keresztény voltára. A pajzs címertani jobb oldalán az ezüst színű római katona a község határában, az ún. Várdombon a római korban állt őrtoronyra (mansió), a pajzs bal oldalán látható női alak pedig a település nevére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei