Katymár község címere

Katymár község címere csücskös talpú pajzs, melyen a címerkép az "angyali üdvözlet" szentírási jelenetét (Lc. 1,26-38) ábrázolja. Zöld falú szobabelső, feketével és arannyal sakkozott padozattal, jobbra vörös ajtókerettel, melyen ezüst felhőfoszlányokba burkoltan imára kulcsolt kezű, kiterjesztett szárnyú, vörös hajú, ezüstruházatú angyal tűnik elő.

A pajzsfő közepén tíz sugárral kiáradó aranyglóriában természetes színű vadgalamb lebeg kiterjesztett szárnyakkal, a képmező bal oldalában vörös keretes és keresztlécezetű kék ablakot részben takar egy vörös rojtozatú ezüstfüggöny.

A cölöp vonalában a pajzsderék magasságáig vörös, rojtos csücskű párnán kék ruhás és fátylas nőalak térdel jobbra fordulva imára kulcsolt kézzel az angyalra irányuló tekintettel, a fátylát vörös és ezüstszegély díszíti, fejét aranyglória övezi.

Katymár község
Kép: JJ.huPanoramio

A címer csonka, ugyanis sem sisak, sem foszlányok nem díszítik. A kép - a hagyomány szerint - egy ősi templomi zászlóra festett ábrázolás; heraldikai megoldások az eredeti kép színezéséhez igazodnak. Katymár keresztény múltja és jelene indokolja e címerkép használatát.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei