Kazár község címere

Kazár község címere álló, középen hasított, kerek talpú vagy doborpajzs heraldikai értelemben vett jobb oldala vörössel és ezüsttel hétszer vágott, s a magyarsághoz való tartozást jelképezi.

Bal oldalának zöld mezejében egy álló, farészével jobbra néző, nyugvó állapotban lévő honfoglalás kori „visszacsapó” íj látható, melyet a markolat felett és alatt jobb irányból, illetve bal irányból egy-egy csukló mögött vágott, testszínű kéz szorít erősen, s mindkét kézben egy-egy hegyével felfelé néző nyílvessző is megfigyelhető. Az íj a kazár birodalomból kivált, s a honfoglaló magyarokhoz csatlakozó harcos kabar törzset, míg az íjat és a nyílvesszőt markoló két kéz, a magyar-kabar szövetséget jelképezi, utalva ezzel a falu nevére is. Az íj színe arany, a nyílvesszőké ezüst.

Kazár község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei