Kelevíz község címere

Kelevíz község címere vörössel és arannyal hasított háromszögpajzsban hegyével felfelé álló dárdahegy (kelevéz) váltakozó színekben. A jobb oldali vörös mezőben arany, a bal oldali aranymezőben vörös.

Kelevíz község

A település címere az ún. "beszélő címerek" közé tartozik. A község első említését egyes források szerint 1247-re tehetjük. 1273-ban Keleuez, 1397-ben Keleuiz formában találkozhatunk a nevével, melyet a hagyomány a kelevéz (dárdaszerű fegyver) szóból eredeztet, melynek gyakori változatai voltak a középkorban és az újkorban a kelevisz, kelevíz szóalakok. Ezt a hagyományt, és a település nevének eredetét jeleníti meg a címer. A község korábbi pecsétjein a mezőgazdasági termelésre utaló szimbólumok szerepeltek, melyek az itteni hagyományos gazdálkodást fejezték ki.tő.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei