Bajánsenye község címere

Bajánsenye címere kék doborpajzs, középtengelyében kiterjesztett szárnyú, jobbra lépő ezüstdaru látható. A pajzsfőben középen arany napkorong, a jobb oldalon három aranycsillag, a bal oldalon ezüst félhold lebeg.

Bajánsenye község
Kép: FeamedePanoramio

A Bajánsenyét alkotó hajdani falvak előkerült XIX. századi pecsétjei jellegzetes mezőgazdasági motívumokat (búzakalász, szőlőfürt) és az égitestekkel ábrázolt fényszimbólumokat mutatnak. Különösen figyelemreméltó, a nap, a hold, a csillagok ábrázolásának Erdély címeréhez való erős hasonlósága. Ez az őrségiek elbeszélésében élő székely eredetre utaló hivatkozás alapja is lehet. A Senyeháza pecsétjében felfedezhető őrdaru az őrködés és az éberség madara a heraldikában, és így annak a fő jelképnek tekinthető, amely teljes joggal került az őrségi község rendszerváltozás után, 1992-ben megalkotott címerébe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei