Kenéz község címere

Kenéz község címere kék színű, csücskös talpú pajzs középtengelyében ezüstszínű, háromablakos, kereszttel ellátott templomtorony. A pajzs alatt két olajág között aranyszínű alapon Kenéz felirat az 1217 és 1298 évszámokkal.

Kenéz község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

Kenéz község címerének alapjául szolgáló pecsét 1879-ből származik. A pecsét közepén egy hagymasisakos, kereszttel ellátott templomtorony látható. A pecsét körirata: Kenéz község. A falu közepén álló Szent Miklós templom Árpád-kori, s mint a község legjelentősebb épülete kerülhetett a pecsétre, majd a címerre. 1909-ben új pecsét készült. Felirata: Vas vármegye, Kenéz község 1909. Itt már pajzsra került a templomtorony. E pecsét alapján készült el a címer, rajt Kenéz felirat és két olajág között 1217 és 1298-as évszám. Első szám a község első említésének ideje, második a templom építésének évszáma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei