Kercseliget község címere

Kercseliget címere álló kerek talpú pajzs, melynek ezüstmezejében zöld hármas halom középsőjéből három, zöld szárú és levelű, természetes formájú vörös tulipán nő ki. A középső egyenesen áll, a jobb oldali enyhén jobbra, a bal oldali enyhén balra dől.

Kercseliget község
Kép: BodkaPanoramio

Kercseliget középkori település, amely a török hódoltság alatt elnéptelenedett, majd a XVIII. századi betelepülések után ismét megtelt élettel. Egyes hagyományok a beköltöző németekhez kapcsolják a település nevét, mégpedig a "kertecske, ligetecske" szavakhoz, melyek a vidék korabeli jellegzetességeire utaltak. A címer a településnek ezt a kertes, virágos "liget" jellegét igyekszik kiemelni és szimbolizálni, illetve a település lakóinak szorgosságát, amint azt 1864-ben is írják róluk: "A községi nép szorgalmas és munkás, magának munkájával beszerzi élelmiszereit".

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei