Kerekharaszt község címere

Kerekharaszt község címere négy hullámból álló, ezüst hullámvonallal középen hasított, a középvonaltól lefelé kissé kerekített talpú háromszögpajzs.

  • A pajzs jobb oldalában kék mezőben heggyel felfelé álló, egyenes, a penge alsó hatodában a markolat felé enyhén keskenyedő pengéjű lovagi kard található. A kard markolata aranyszínű, egyenes, arany markolatgombbal záródó, keresztvasa enyhén ível a penge irányában, két végén szintén egy-egy aranyszínű gombbal. Az ezüst mázzal borított penge egyenes záródású hegyben végződik, amely a teljes pengehossz utolsó hatodát foglalja el.
  • A pajzs bal oldalán zöld mezőben öt stilizált, összefűzött, aranyszínű búzaszál.
Kerekharaszt község
Kép: hermelinPanoramio
Kard és öt szál búza ékeskedik az újonnan elkészült címeren. Mivel Kerekharaszt úgy alakult ki, hogy vitézi telkeket osztottak, ezért adta magát, hogy a kard a kék mezőben szimbolizálja a vitézeket. A búzaszál a zöld mezőben pedig arról árulkodik, hogy öt területet csatoltak össze, ahol a termékeny földön mezőgazdasági tevékenységet is folytattak. A kardot a búzától egy vízfolyás választja el, ami szimbolikusan a Kerekharaszt és Heréd közötti Bér-patakot jelöli.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei