Kerkafalva község címere

Kerkafalva község címere álló, háromszögű pajzs, kék mezejében alul kettős halom, ennek zöld mezejében vízszintes ezüst hullámpólya. A halmok felett lebegő helyzetű, makktermésekkel ékített gyökeres arany tölgyfa, melyet két oldalról egy-egy nyolcágú aranycsillag kísér.

A címer alatt lebegő hármas tagolású íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: KERKAFALVA. A településnév előtt és után egy-egy díszpont. A címerben fellelhetünk kettős motívumokat, mint alul a kettős halom és oldalt a két csillag.

Kerkafalva község
Kép: László OroszPanoramio

A címeren helyet kapott a községet átszelő Cupi-patakot jelképező hullámpólya, valamint a természetvédelmi terület értékeit szimbolizáló őshonos fa, a tölgy. A reformátusok nyolcágú csillaga szimbolizálja ennek a két településnek a reformáció idején betöltött jelentős szerepét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei