Kerkateskánd község címere

Kerkateskánd címere két ezüst hullámos pólyával vágott háromszögű, álló pajzs. A pajzsfőn kék mezőben jobbra repülő természetes színű (fekete) fecske repül. A pajzsderék jobb és bal oldalán meredeken lefutó, barna színű domboldalak. A jobb oldaliban lebegő arany szőlőfürt, a bal oldaliban lebegő arany tölgyfalevél. A pajzstalp zöld színű mezejében középen lebegő ezüst talpas latin kereszt.

Kerkateskánd község
Kép: Árpád KovácsevicsPanoramio

A fecske az újjászületés, a kezdet és a remény megtestesítője. A címerben megtalálható két domboldal utal egyrészt a domborzati viszonyokra, másrészt jelképezi, hogy a mai község két település egyesítésével alakult ki. A két hullámos pólya a Kerkát és Csertát jelképezi. A szőlőfürt utal a szőlőtermesztésre, másrészt jelképezi az állandó újjászületést, megújulást, termékenységet. A tölgyfalevél utal egyrészt az erdőgazdálkodásra, másrészt a halhatatlanságra, kitartásra. A kereszt a lakosság katolikus vallását szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei