Bakháza község címere

Bakháza címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs, kékkel és ezüsttel vágva. A felső kék mezőben a vágási vonalból jobbra forduló kettős farkú, vörössel fegyverzett aranyoroszlán nő ki. Az alsó ezüstmezőben aranyközepű, ötszirmú, vörös rózsa lebeg. A pajzsot liliomos aranykorona fedi. A pajzstartók: leveles aranyszínű ornamentikán álló két, vörös nyelvét kiöltő ezüst kecskebak.

Bakháza község
Kép: Luko24Panoramio

A községben korábban talált főúri márványcímer elemei voltak a pajzsban lévő oroszlán és a rózsa. Ezt a címert a település már korábban is használta utaló jelleggel. A pajzsot tartó két kecskebak a község nevének első tagjára kíván utalni. Bár a hagyomány szerint egy Bak (Bok, Bock) nevű gazdáról vagy molnárról kapta a település a nevét, a későbbiekben a bak, hímállat jelentés maradt meg a köztudatban.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei