Kétbodony község címere

Kétbodony pajzs alakú címere három részre van megosztva.

  • A felső részben a nap, a múltra utaló szőlőfürt helyezkedik el, a második részben a Cserhát-dombjai a felettük lévő ezüstszínű térben, a harmadik részben a horgászturizmusra utaló kép, és benne egy hal látható ezüstszínben.
  • A pajzson felül a Rákóczi szabadságharcra utaló kard és turulmadár, amely azt jelképezi, hogy a fejedelem a község kisbodonyi település részét képező belterületi dombról irányította a romhányi csatát.
  • A pajzsot körülvevő szőlőindák és levelek, valamint a pajzsban lévő szőlőfürt a település bortermelő voltát jelentik, a község történelmi múltjára emlékeztet.

Színek alkalmazása: Felső részben a nap citromsárga, a tér ezüst, a szőlőfürt kék színnel jelezve. A domb barna, az alsó részben a hal ezüst, a víz kék színű. A pajzs két oldalán a szőlőindák és levelek színe zöld. A pajzson felül lévő turulmadár és kard fekete.

Kétbodony község
Kép: Fodor IllésPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei