Kétpó község címere

Kétpó címerének meghatározó része a zöld-arany színű kissé kerekített háromszögű pajzs. A pajzs közepét széles aranyszínű mező tölti ki. A pajzsfő bevonatú, a pajzsmagasság 1/7 része. A pajzstalp szintén zöld színű, a pajzsmagasság 2/7 egységével. A pajzsot kettős fekete kontúrú aranykeret határolja. A pajzs magasság és szélesség aránya: 13:11.

A háromszögű pajzs idom alatt egy szimmetrikus, fecskefarok-végződésű, zöld és arany bevonatú, feketével szegélyezett szalag található. A szalag külső zöld borításán fekete kontúrú arany „KÉTPÓ” felirat olvasható. A szalag érintkezik a pajzs két oldalával és csúcsával.

A pajzsfő zöld sávján a szakirodalmból a „Kétpói csésze „ néven ismert régészeti kincs díszítő motívuma fut végig. A díszítés ezüstszínű.

A pajzs közepén, zöld talajon egy erős, természetes színű, nyerítő ló alak (deres) ágaskodik és néz heraldikailag balra. A pajzs felső peremén zöld és arany fonatú textil tekercsen a felújított „Almásy-kastély” kepe zárja le a címert.

Kétpó község
Kép: rzsuzsuPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei