Kétújfalu község címere

Kétújfalu község címere álló, háromszögű pajzs kék mezejében zöld pajzsfő.

  • A zöld mezőben lebegő helyzetű, állított ezüst ekevas előtt egymáson haránt irányban keresztbe tett két ezüst kaszapenge.
  • A kék mezőben helyével felfelé cölöpösen állított, aranymarkolatú és védvasú, ezüstpengéjű kard, két oldalon, az élein egy-egy aranyszárnnyal megtűzve.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon alul keresztbe tett zöld pálmaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: KÉTÚJFALU. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Kétújfalu község
Kép: @TTIL@Panoramio

A címerkép megfogalmazásához a település jellemzői adtak támpontot. A szfragisztikai (pecséttani) hagyományokat továbbörökítették a címerben, mint a pecsétnél rangosabb jelképben. A címerben ennek megfelelően helyet kapott az egykori pecsét motívuma, a mezőgazdasági tevékenységet szimbolizáló gereblye és villa, valamint a címer külső díszeként megjelenő búzakoszorú. A lakosság református és katolikus vallására utalnak a csillagok és az apostoli kettős kereszt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei