Kisasszond község címere

Kisasszond község címere vágással kettéosztott, álló, háromszögű pajzs, melynek felső kék mezejében vörös tetős ezüst kastélyépület áll, alsó vörös mezejében lebegtetett aranylant látható. A pajzs fölötti nyílt rostélyos sisak ékkövekkel díszített, leveles aranykoronájából jobbra fordult, nyelvét kiöltő, balját ragadozásra nyújtó, jobbjában ezüstszablyát tartó griff nő ki. A takaró jobbról kék-ezüst, balról vörös-arany.

Kisasszond község
Kép: halasPanoramio

A címerben látható kastély a község műemléki épületét, a Sárközy-kúriát jeleníti meg. Az épület gyakori vendége volt a XVIII.-XIX. század fordulóján Csokonai Vitéz Mihály, akinek emlékét az alsó aranymező lantja őrzi a címerben. A sisakdísz, az aranygriff a Sárközyek címeréből származik, utalva ezzel a családnak a település életében játszott meghatározó szerepére.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei