Kisasszonyfa község címere

Kisasszonyfa község címere álló, háromszögű pajzs.

  • Zöld mezejében lebegőn, arannyal a "Napbaöltözött Immaculata" alakja: a szembefordult, imádkozó Szűz Mária földgolyón áll, lába alatt holdsarló. A földgolyóra kígyó tekeredik. Mária koronás fejét tizenkét csillagból álló glória övezi. Alakja mögül a nap sugarai ágaznak.
  • A sisak szembefordult, arannyal ékített, vörössel bélelt pántos ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített arany heraldikai koronával. A sisakkoronából növekvő - hatágú ezüstcsillaggal, illetve jobbra fordult, emberarcú, növekvő ezüst félholddal megtűzött -, egy-egy zöld sasszárny közé ékelt arany heraldikai liliom.
  • Takaró: zöld-arany.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalag középső mezejében feketével nagybetűs felirat: KISASSZONYFA. A településnév előtt és után egy-egy díszpont. A szalag két végébe egy-egy zöld szárú, ezüstvirágú kerti liliomszál van betűzve.

Kisasszonyfa község
Kép: SeregedePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei