Kisbajcs község címere

Kisbajcs címere pajzs alakú, 7:8 oldalarányú téglalapból kialakított, a magyar címerhasználatban először használt, alkalmazott háromszögű pajzs. A pajzs mázai zöld, sárga, mely a címertani arannyal azonos, kék, vörös, továbbá fehér, amely a címertani ezüstnek felel meg.

A címerpajzs alsó 2/7-ed részét kitevő hármas halmot formázó pajzstalp zöld mezeje utal a természeti környezetre, a megvédett talpalatnyi földre. Ezen lép előre jobbal, és veti meg lábát a település mai identitását is kifejező, de a múlt küzdelmeire, különösen a törökkel szembeni helytállásra utaló oroszlán, magasra emelt jobbjában szablyát tartva. Az oroszlán máza sárga, nyelve vörössel árnyékolt, mancsában a szablya fehér. A pajzstalp feletti 5/7-nyi mezőt kék borítja, kifejezvén a község mindenkori szabadságvágyát és önállóságra való törekvését.

Kisbajcs község
Kép: LazarRobertPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei