Kisbajom község címere

Kisbajom címere álló, kerek talpú, arany tárcsapajzs, zöld pajzstalppal. Az aranymezőben két természetes színű szarvasagancs között két zöld szárú és levelű, fehér hóvirág látható. A zöld pajzstalpban jobbról ezüst, hatágú csillagtól, balról ezüst újholdtól kísért, ezüst vízimalom-kerék szerepel. A pajzsot mindkét oldalról egy-egy keresztbe tett szárú, zöld lombozatú, aranymakkokkal megrakott tölgykoszorú keretezi.

Kisbajom község
Kép: kleiningertamasPanoramio

A címer alatt látható tölgykoszorú a települést körülvevő tölgyerdőket jelképezi, melyek kitűnő életteret biztosítanak őzeknek és szarvasoknak, melyekre a szarvasagancs motívuma utal. Az itt honos hóvirág jelentős jövedelmet biztosított a község asszonyainak, ezért is került ez a növény a címerbe, míg malomkerék a község határában, a Rinyán egykor működött hat vízimalomra emlékeztet.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei