Kisbárapáti község címere

Kisbárapáti címere álló csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében hegyével felfelé, élével jobbra fordított ezüstcsoroszlya, mellette hegyével felfelé, élével balra fordított ezüst ekevas látható. A két címerelemet jobbról négy zöld levéllel és három kék szőlőfürttel megrakott szőlőinda, balról, két levéllel és három kalásszal megrakott arany búzaszál keretezi, melyek szára alul egymásra van illesztve.

Kisbárapáti község
Kép: pbaliPanoramio

A címer megegyezik az Országos Törzskönyvi Bizottság által elfogadott, és 1908-tól 1949-ig használt községi címerpecséttel. A pajzsban szereplő szőlőtő a település több évszázados hagyományokra visszatekintő szőlőtermesztésére, az arany búzaszál, valamint az ezüstcsoroszlya és ekevas az ugyancsak hagyományos növénytermesztésre, a megélhetést biztosító mezőgazdasági tevékenységre utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei