Kisbér város címere

Kisbér város címere kerek talpú pajzs, vörös mezejében lebegő vásári aranymérleg serpenyővel és ellensúllyal. A pajzsfő zöld mezejében aranyépület. A pajzstalpat jobbról-balról arany szőlőindák ölelik körül aranylevelekkel és egy-egy arany szőlőfürttel.

Kisbér város
Kép: Mojzer LászlóPanoramio

A mérleg a város kereskedelmi központ jellegére és a kialakulóban lévő műszeriparára utal, az ősi idők óta működő heti piac, továbbá az országos állat- és kirakodóvásárok megtartásának jogát és gyakorlatát jelképezi. Az aranyépület a volt lovarda képe, az egykor virágzó lótenyésztést idézi, az egykor világhírű ménesére emlékeztet. A pajzstalp közepe alatti jel bélyegzővas-lenyomata szintén a lótenyésztés és a lókereskedelem emléke. A pajzstalpat körülölelő aranyleveles és -fürtös szőlőindák a város határában folyó szőlőtermesztést szimbolizálják, a szőlőszemek, szőlőlevelek a szomszédos Ászár elismert borászatát jelzik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei