Kisberény község címere

Kisberény község címere bal haránt osztással két részre osztott álló csücskös talpú pajzs, melynek első kék mezejében egy nyíllal balról vízszintesen átlőtt ezüstszív lebeg, melyből hat stilizált virág nő ki. A pajzs második zöld mezejében egymás alatt bal haránt irányban elhelyezkedő két stilizált heraldikai virág látható.

Kisberény község
Kép: Bartos ZoltánPanoramio

A kék mezőben szereplő szív a település korábbi pecsétjében szereplő szimbólum. Azzal, hogy a régi pecsétet emelték át a címerbe, a folytonosságra, a múlt hagyományainak továbbépítésére mutatkozó igény fejeződik ki. Ez a szimbólum ugyanakkor a lakosság vendégszeretetét és befogadó készségét is jelképezi. A két heraldikai virág egyrészt a település két fő területi egységére, Gyulapusztára és Lippapusztára utal, másrészt a napsütötte domboldalakat beborító virágokra, a hóvirágra, a gyöngyvirágra és a borostyánra is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei