Kisbodak község címere

Kisbodak község címere két részre osztott pajzs. Az alsó mező kék színű, benne ezüstladik lebeg, felette a zöld mezőbe átnyúló ezüsttörzsű, fekete leveles fűzfa látható. A címer felett a község neve, a címer alatt egy latin mondás egy változata olvasható.

Kisbodak község
Kép: bauer2000Panoramio

Kisbodak község címerén a fűzfa a Szigetköz népét és annak életerejét is jelenti. A nép a fűzfával "összenőtt", fűzfa Szigetköz jellegzetes fája. Sok mindenre használták a fát: tüzelő, sövénykosár, szerszámok, házépítés. A méhészek a korhadt fát a füstölőbe is tették. A Duna melletti költők meséikbe szőtték a fűzfát, melynek bibliai kapcsolata is van, víz mellé ültetett fa (fa-nép-víz Isten titokzatos erejét jelenti). Élet és fa összenőtt. "Lebotolják újra kihajt" felirat latin mondás egy változata. Az élni akarás jelképe. A címeren lévő ladik pedig munkaeszköz, menekülőeszköz, közlekedési és halászati eszköz is volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei