Kisdombegyház község címere

Kisdombegyház község címere egy csipkézett háromszögű pajzs, melynek alján három zöld domb helyezkedik el. A címermező színe égszínkék, benne a legősibb magyar címerállattal, a barnamedvével, mely a középső dombon ül. A pajzs felett egy ötgyöngyös leveles királyi aranykorona, alatta az arany-zöld színű leveles címertakaróval. A címer alul egy vágott végű aranyszalaggal zárul, benne a település nevével.

Kisdombegyház község
Kép: Páli JózsefnéPanoramio

A címer külső formája és a belső címerállat (medve) stilizált formában, hagyományőrző módon a régi földbirtokos Marczibányi család ősi címeréből lettek átmentve. A medve jobb kezében dohánylevelet tart, ezzel emlékeztetve a régi telepesek foglalkozására. Bal kezében a három arany búzakalász a település jelenkorát, mezőgazdasági jellegét tükrözi. Szájában egy ezüstkard a mindenkori létért való küzdelem és egyben a település küzdeni tudásának szimbóluma. A medve védelme alatt a középső dombon a település temploma, vallási hovatartozásának szimbóluma áll.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei