Kisecset község címere

Kisecset község címere két mezőre osztott, kék keretes, csücskös talpú pajzs.

  • A pajzs alsó részén zöld halom közepében sárga színű virág látható.
  • A domb tetején a kék mezőben balra forduló, ágaskodó fehér ló áll.

A pajzs vállrészén ribizli indák láthatók, kék és vörös termésekkel. A címer tetején egy szembenéző páncélsisak nyugszik, zöld és vörös tollforgóval. A pajzs alatt a település neve KISECSET olvasható.

Kisecset község
Kép: Mata.NikolPanoramio

Kisecset címerén a sötétzöld felület a völgyben fekvő falu köré magasodó dombokat jelképezi. A tavaszi hérics a táj értékes védett növénye utal, mely a természet közelségét, a természeti értékek védelmét, megőrzését jelenti. A domb tetején ágaskodó fehér ló a hagyománytisztelet és a megújulás kettősségének jelképe. A ló a múltban, általánosságban is, a vidék életének mindennapos természetes szereplője volt. Felemelkedő, tekintetét körülhordozó megjelenése a címeren a változás, az előretekintés jelképe. A ribizli indák a jellegzetes, hagyományos művelési ágra, a bogyósok termesztésére mutatnak rá. A páncélsisak a vörös-zöld tollforgóval a Nógrád megye hivatalos címerén látható egészalakos páncélos vitézt idézi, utalva ezzel a falunak Nógrád megyéhez való tartozására is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei