Kisfüzes község címere

Kisfüzes község címere álló, piros színű pajzs, az alja kicsúcsosodó, fordított hármas halom. A címerkép egy zöld halmon álló természetes színű fűzfa. A pajzs tetején egy aranyrostélyos ezüstsisak nyugszik, nyakrészén vörös ékköves aranylánc látható. A sisak tetején ékköves, háromlombú aranykorona van, a sisaktakaró ezüstszínű, jobb oldalt vörös bélésű, bal oldalt zöld bélésű. A pajzs alatt lebegő, fecskefark-végződésű aranyszalagon a település neve olvasható, a szöveg mellett egy-egy díszpont, és két évszám 1296, 1778 látható.

Kisfüzes község
Kép: scenic58Panoramio

A címerpajzs formája és a pajzs díszítése az egykor Kisfüzest birtokló Fáy és Okolicsányi család címerének enyhén stilizált változatát mintázza. A címer egy zöld dombon álló fűzfát ábrázol. A címer alatti szalag a Kisfüzes felirat mellett két évszámot tartalmaz. 1296. a település első okleveles említésére, 1778. pedig a község pecsétjének eredetére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei