Kisigmánd község címere

Kisigmánd község címere álló, csücskös talpú, bal haránt ezüstpólyával két részre osztott pajzs. A jobb oldali mező átlósan vörössel és ezüsttel vágott, rajta egy templomtorony. Az ezüstpólyán kék színű betűkkel a település neve olvasható. A bal oldali zöld mezőben egy szarkofág rajza látható. A pajzs alatt jobb oldalt arany búzakalász, bal oldalt zöld leveles faág van, középen nemzetiszín szalaggal átkötve. A pajzs tetején, a sisakdísz helyén egy balra néző, természetes színű sas áll, karmaival egy ezüstkardot tart. A sas két oldalán jobbra 12, balra 33 felirat áll.

Kisigmánd község
Kép: Csaba BuzásPanoramio

Kisigmánd címerén a sisakdísz az ősmagyarság jelképét szimbolizálja, a kard a nemesi birtokosságot. A címerpajzs felső része az Árpád-házi címerre utal, a templomtorony a keresztény vallásra. A pajzs alsó részén található szarkofág a római kori települést jelképezi. Az elválasztó pólya a területen áthaladó hadi és kereskedelmi útra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei