Kiskőrös város címere

Kiskőrös címere ívelt, háromszög talpú tárcsapajzs, kék mezejének arany hármas halmán jobbról és balról egy-egy barna törzsű, zöld lombozatú fa látszik. A középső halom részben takarásban van, takarja egy természetes színű méhkaptár, melyből jobbra forduló, jobbra néző aranyszarvas növekszik, nyakát arany nyílvessző üti át balról jobb felé. A kaptár alatt szimmetrikus elosztásban, enyhén homorú ívben hat darab zöld szőlőlevél látható. Csonka címer: nem tartalmaz sisakot, sisakdíszeket, foszlányokat.

Kiskőrös város
Kép: maiermoPanoramio

A pajzs mezejének színe a szlovákok kék nemzeti színére utal. A címer fő elemei - a hagyományokat megőrizve - a vadbőséget jelképező szarvas, a méhtenyésztésre utaló kaptár, melynek két oldalán a vidék régen jellegzetes fája, a kőris áll. A pajzs alsó részén a homokbuckákat jelképező arany hármas halmon elhelyezett hat szőlőlevél szimbolizálja a településhez eredetileg tartozó hat pusztát és a város hagyományos szőlőkultúráját.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei