Kisláng község címere

Kisláng község címere álló, arannyal szegélyezett, csücskös talpú pajzs. A csücsökben 1913-as évszám látható. A pajzs alját arany függőleges vonalakkal vágott, barna mező vágja le. Ebben arany és vörös színű láng lebeg. A felső zöld mezőben, a barna mezőből kinövő, arany hármas búzakalász van. A zöld mező két felső sarkát egy-egy kék mező vágja le. A jobb oldali mezőben arany kettős kereszt, a bal oldali mezőben egy aranykehely lebeg. A pajzs tetején arany szalagdíszen a település neve olvasható.

Kisláng község
Kép: Lajos GálPanoramio

Kisláng község címerének felső bal, illetve jobb oldali kék mezőjében megjelenő szimbólumok - az apostoli kereszt és a kehely - a katolikus, illetve a református hitéletet jelentik (jelképezik).

Középen zöld mezőben hármas búzakalász a település mezőgazdasági jellegére utal. Alatta 11 osztással a barna szín a föld, ebből kiemelkedő búzakalász az élet és a termékenység szimbóluma. A barna mezőben alul lobogó láng a község nevére a Kis-lángra utaló szimbólum.

Színeiben kettős jelentést hordoz: az arany (sárga) a világosságot, a piros az emberi eggyé tartozást szimbolizálja. A címerpajzs feletti szalagdíszen a község neve, alul a címerpajzsot kiegészítő csúcsban a település községi rangjának elismerési dátuma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei