Kisoroszi község címere

Kisoroszi község címere állított, ovális, kék gyöngysorral övezett pajzsban, csücskös talpú pajzson - kék háttér előtt -, jobbra ugró aranyszínű szarvas, két hátsó lába a Duna két ága által határolt - szarvassal megegyező színű - szigeten áll.

Az ovális és csücskös talpú pajzs között, a csücskös talpú pajzs jobb oldali felső csúcsától a bal oldali felső csúcsig terjedően CIVIUM KISOROSZI OROZI felirat, a latin felirat archaizált betűformával. A felirat és a csücskös talpú pajzs között - mindkét oldalon - aranykikerics virág, fekete inda motívummal összekötve.

A címeren a szarvas feje fölött, illetve jobb és bal oldalán, a csücskös talpú pajzson kívül, annak bemélyedéseiben, három, napot szimbolizáló aranykör. A kikerics két virága között egy nagyobb és egy kisebb, nyolcágú aranycsillag, és bal oldalt egy kék kontúrú, emberarcú, álló helyzetű holdsarló.

Kisoroszi község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei