Kispáli község címere

Kispáli község címere álló, két részre osztott, csücskös talpú pajzs. A jobb oldali kék mezőben zöld halmon egy aranyszínű harangláb áll, a jobb felső sarokból egy aranyág hajlik be két makkal és két levéllel. A bal oldali zöld mezőben a pajzstalp bal oldaláról benyúló ezüstkéz látható, ami három szál arany búzakalászt fog. A jobb felső sarokból arany napsugarak ragyognak.

Kispáli község
Kép: Csaba DominaPanoramio

Kispáli község címerén a nap, mint a búzaszálak a termékenység, a gyarapodás, az erő szimbóluma. Megjelenik még a makk a tölgyfalevéllel, ez utal a természetes környezetben lévő lombos erdőre, de a makk jelképesen a termékenység, bőség szimbóluma. A lombos fa nemcsak a természetes környezetre utal, egyetemes szimbólum, az élet, a megújulás, növekedés jelképe.

A címer színei a kék, a zöld a természet színei, a békét, termékenységet is jelenthetik, az arany és az ezüst a színeken megjelenő heraldikai mázak. A zöld domb jellemző magyar címerkép, a stilizált kispáli harangláb, mint az épített emberi környezet szimbóluma szerepel a címeren.

A benyúló emberi kar a búzakalászokkal szintén jellemző heraldikai kép, de itt utal az emberre, konkrétan a Kis Pálra, a mindenkori kétkezi munkára, a teremtő emberi erőre, ami nélkül nem létezik a gyarapodás.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei