Kisrécse község címere

Kisrécse címere kissé kerekített oldalú, háromszögű pajzs, melyet középen kettészeli egy ezüst szarufa. A pajzs alapja kék. A pajzsfő jobb oldalán egy arany kézi ecset, a pajzsfő bal oldalán egy arany szőlőfürt. A pajzs-talpon piros alapon arany lófej található. A címerpajzs alatt, aranyszalagon fekete nagybetűs KISRÉCSE felirat.

Kisrécse község
Kép: Sánta KatalinPanoramio

A pajzsfőben található arany kézi ecset a községben található többéves hagyományokat dédelgető kézműves táborra utal. A pajzsfőben található arany szőlőfürt a község mezőgazdasági múltjára és jelenére utal. A pajzs talpban helyet foglaló arany lófej az embereknek a természethez való kötődését, a növény és állatvilággal kialakult évszázados kapcsolatát idézi. A pajzs középpontjában helyet foglaló ezüst szarufa a község megyehatárhoz való közelségét jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei