Kisvejke község címere

Kisvejke község címere álló, háromszögű pajzs kék mezejében arany pajzsláb. Az aranymezőben lebegő helyzetű, kétleveles zöld szőlőfürt. A kék mezőben zöld halmon sárkányölő Szent György alakja: balra fordult, ágaskodó ezüstmén, aranyszerszámozással és vörös nyeregtakaróval, melyen Szent György ül természetes színében, ezüstpáncélban. Mellvértjén vörös latin kereszt. Feltolt rostélyú ezüstsisakkal fedett fejét aranyglória övezi. Baljával a kantárt fogja, felemelt jobbjával aranylándzsát markol, melyet felső végén vörös kereszttel ékített, fecskefarok-végződésű, jobbra lobogó zászló díszít. A lándzsát a lovagszent a jobbra fordult, fejét emelő, négylábú, szárnyas ezüstsárkány torkába döfi.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: KISVEJKE. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Kisvejke község
Kép: herberttamasPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei