Kocsola község címere

Kocsola község címere a címertani pajzsformák koronkénti változásának megfelelő formájú, alul hármas lekerekítésű doborpajzs. A címerpajzs felosztása: egyszer hasított és íves gallérozott. A pajzsot a hasítás és íves gallér három mezőre osztja. Színei: a pajzs körvonalát arany szegélycsík (fémszín) határolja. A hasított pajzs heraldikai jobb oldalának és íves pajzstalpelejének színmáza kék. A hasított pajzs heraldikai bal oldala és az íves pajzstalp hátsó színmáza vörös. Az ívesen gallérozott középső pajzstalp színmáza zöld.

Kocsola község
Kép: berdimarkPanoramio

A korábbi időszakra visszavezethető helytörténeti pecsétnyomat nincs. A címerpajzs természetből vett három stilizált címerképet tartalmaz.

  • Első címerkép: A pajzs heraldikai jobb oldalán levő függő helyzetű nyitott szájú hal (ponty) ezüst fémszínű. A hal a települést körülhatároló halastavakra, valamint halászatra, falusi turizmusra utal.
  • Második címerkép: A pajzs heraldikai bal oldalán levő három búzakalász arany fémszínű. A három búzakalász a mezőgazdaságot és egyben a három nemzetiségű (magyar, német, cigány) lakosságot szimbolizálja.
  • Harmadik címerkép: Az íves gallérozott mezőben levő harang arany fémszínű. A harang a helyi templom elrejtett harangjának szimbóluma. A monda szerint a harangot a lakosság a háborúban zöld környezetbe elrejtette.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei