Kolontár község címere

Kolontár címere egyenes állású, csücskös talpú, középen domború vonallal kettéosztott tárcsapajzs (reneszánsz pajzs). A pajzs felső mezejének színe sötétkék, alsó mezejének színe zöld.

  • A felső kék színű mezőben stilizált fehér egytornyú templom látható, aranytetővel és toronysisakkal.
  • Az alsó zöld színű mezőben két egymásnak szembefordított aranyszínű ekevas között öt darab aranyszínű összefonódó búzaszál látható.

A pajzs alatt zöld színű hullámos szalagon a település neve aranybetűkkel látható.

Kolontár község
Kép: Thomas ThrumPanoramio

A címerben található ábrák, attribútumok értelmezése: A domború vonallal kettéosztott pajzs mező felső részében megjelenő egytornyú templomábrázolás a falu egyik sajátosságát, a dombra épült katolikus templomot mutatja. Az alsó zöld színű mezőben megjelenő címer alakok – a két ekevas között álló öt összefonódó arany búzaszál – a község korábbi, XIX. századi pecsétnyomójának ábráit veszi át, ugyanakkor a vidékre tipikusan jellemző mezőgazdaságot, a gabonatermesztés szerepét, a község gazdasági életében elfoglalt helyét hivatott mutatni. A címer szorosan vett fogalmához ugyan nem tartozik, de kiegészítő elemként alkalmazott pajzs alatt elhelyezkedő devise (jelmondat), amely zöld színű hullámos szalagon mutatja a település nevét, aranybetűkkel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei