Bakonyoszlop község címere

Bakonyoszlop címere álló, kék színű, csücskös talpú pajzs. Pajzstalpán zöld hármas halom, amelynek középső halmán ezüst korinthoszi oszlop áll. Az oszlop mellett a pajzsfő elején és a pajzsfő hátsó részén egy-egy ezüst heraldikai rózsa lebeg. Pajzstartók jobbról és balról egy-egy aranygriff. A pajzs felett fekete betűkkel BAKONYOSZLOP felirat lebeg.

Bakonyoszlop község
Kép: DJ JanikáékPanoramio

Bakonyoszlop község újkori címere beszélő címer, amelynek jelentése egyértelmű utalást tartalmaz a címertulajdonosra, vagyis Bakonyoszlopra. A pajzs alsó részében elhelyezkedő zöld hármas halom a Bakony, míg az ezüst korinthoszi oszlop a falu nevének szimbóluma. A pajzsfőben lebegő ezüst heraldikai rózsák és a pajzstartó griffek a falu fő birtokosának állítanak emléket, az Esterházy család ősi címeréből kerültek átvételre.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei