Kondorfa község címere

Kondorfa község címere kék színű, a jobb felső sarkától a bal alsó sarkáig egy aranyszínű sáv osztja ketté a pajzsot, mely a község patakjának, a Lugos-pataknak a jelképe.

  • A pajzs jobb felső sarkában egy aranyszínű toll látható, mely a helyi iskolát jelképezi. Vas megyében az egyik legrégebbi iskola a kondorfai. A másik jelentése, hogy a falu nagyon sok értelmiségi embert adott az országnak és a világnak. A toll alatt aranyszínű szárnyas tulok található, mely a falu katolikus voltát fejezi ki. A tulok a község védőszentjének, Szent Lukácsnak a jelképe.
  • A pajzs bal oldalán két aranyszínű fenyőfa látható, mely a kondorfai ősöknek állít emléket, akik a fenyőfából gyantát olvasztottak ki. Ezzel már jogerőre emelkedett az, hogy Kondorfa Gyantás ország”. A Gyantásság immáron Kondorfa címerében is helyet kap.

A pajzs alatt Kondorfa 1350. felirat látható, mely a község első írásos említésére utal.

Kondorfa község
Kép: kucsaranekelemen-2bPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei