Kondoros város címere

Kondoros város címere csücskös talpú, pajzs. A pajzsmező négyelt.

  • Jobb felső és bal alsó mezők megegyeznek. Zöld szín mázúak és arannyal vízszintesen vágottak. Ez szimbolizálja a nyolc utat, mely a község középpontjába, a környező településekből, városokból, országokból a csárdához vezet.
  • A pajzsmező bal felső részének címerképe stilizált alak, egy felemelt fejű kondorkeselyűt ábrázol. A vörös háttérben aranymadár a csárda felé fordul. A kondorkeselyű jelkép, a megyei levéltárban és a községi helytörténeti gyűjteményben fellelhető dokumentumok szerint a múlt századi pecsét nyomán készült.
  • A pajzsmező jobb alsó címerképe a Kondorosi Csárdát ábrázolja. Kék mezőben a tisztaság, igazság, hűség színét felhasználva. A csárda épülete ezüst színű. A legendás történelmi népi hős Rózsa Sándor romantikus emlékéhez kapcsolódik. A csárda felett a legrégibb idők óta tisztelt égitestek láthatók. A mező bal felső sarkában aranyló 16 ágú napsugár, a jobb felső sarokban a hold ezüstösen világít.
Kondoros város
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei