Kópháza község címere

Kópháza község címerén kerek talpú pajzson, "árpádsáv" mezőben három zöld halom. A középső halmon csőszkunyhó, a két szélső halmon szőlőtőke. A halmok alatt kék színű hullám, melyet a horvát címer szel ketté. A pajzs bal alsó szélén a kápolna, a jobb oldalon a "kicsinyeit vérével tápláló pelikán"; ezen ábrák a kék alsó sáv felett helyezkednek el.

Kópháza község
Kép: Ernie HorvathPanoramio
  • A címer háttere a hetes felosztású árpádsáv, ami négy piros és három fehér sávot jelent. A község címerében - a három piros és három fehér sáv után, a pajzs alján a kék színű hetedik sáv a XVI. században letelepülő horvátokhoz kapcsolódóan az Adriai-tengert szimbolizálja.
  • A címer felső részén a három zöld halom a szűkebb környezetünk dombvidék jellegét emeli ki. A középső halom a "Mátyás kunyhóval" (csőszkunyhó) és a két oldalon egy-egy szőlőtőke ábrázolása a szőlőművelés hagyományát jeleníti meg.
  • A halmok alját szegélyező kék hullám a falut átszelő Ikva-patakot szimbolizálja.
  • A pajzs közepén a horvát címer 5x5 piros-fehér kockája a horvátországi kötődést jelképezi.
  • A községi címer bal alsó része az ismert kópházi kegyhelyet, a kápolnát ábrázolja.
  • A jobb oldalon - a község régi pecsétlenyomatából ismert - kicsinyeit vérével tápláló pelikán ábrája látható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei