Kótaj község címere

Kótaj község címere enyhén barokkos kontúrrajzú, felül egyenes záródású, alul csücskös ezüstcölöppel és pólyával középen osztott.

  • Jobbra tekintő, lebegő szarvas, ugró lábakkal, nyakán nyílvesszővel átlőve. A nyakon lévő bunda motívumai: lefelé mutató heraldikai liliomok. Aranymázas.
  • Középen lebegő arany napraforgó, mely 16 szirmával a heraldikai napot is szimbolizálja.
  • Lebegő, vízre utaló címerábra: alul három ezüsthullám-sor, melyből szökőkút emelkedik ki, legyezőszerűen, kisugárzó vízpermettel, ezüstszínnel. (Utalás a jelentős ivóvízkészletre).
  • Lebegő, aranymázas búzakalászcsokor (3 db kalász, szállal, levéllel) középen. Termékenységszimbólum, utalás a táj mezőgazdasági jellegére.
  • Címeres pajzsra helyezett páncélsisak nyak- és vállvérttel, aranyszínű, a rostély és a nyakszalag ezüstszínű. Felette lebegő, háromlombú heraldikai korona aranyból, belül vörös.
  • Sisaktakaró: a sisak kétoldali takarója felül és két oldalt öleli a címeres pajzsot, jobb oldali részén arany belsővel és vörös külső színezéssel, bal oldali részén ezüst és kék színezéssel. A címert és minden idetartozó motívumot fekete kontúrrajz határol, a bal oldalon kétszeres vastagsággal.
Kótaj község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei