Kozármisleny város címere

Kozármisleny a középkorban két önálló településből állt, mely címerében is megnyilvánul. A címer álló, csúcsaiban csapott, csücskös talpú reneszánsz pajzs, melyet a pajzsfőből kiinduló jobbra és balra haladó, két diagonális ív három mezőre oszt.

  • A jobb felső kék mezőben Krisztus ikonszerű alakját látjuk növekvőben és szembefordulva, arca természetes színű, haja sötét, fejét bíborkeresztes aranyglória övezi, ruhája bíbor, jobb kezében zöld könyvet tart, amelynek borítóján az A (alfa) és az Omega betűk látszanak.
  • A bal felső, kék mezőben ezüstszínű, jobbról tornyos, balról bástyás vár foglal helyet, előterében lévő akadályok bíborszínűek, a sáncárok vize kék.
  • A sátor fekete mezőjében zöld halomból növekvő arany napkorong emelkedik ki, előtte jobbra vágtató, fekete paripáról hátrafelé nyilazó, reflex íjas nomád harcos látszik zöld kaftánban, vörös süvegben és nadrágban, oldalán ezüst karddal.
  • A pajzson természetes színű, enyhén jobbra forduló, zárt harci sisak van, nyakrészén aranyláncon medalion, a sisakon háromágú, két gyönggyel ékesített aranykorona helyezkedik el.
  • A foszlányok jobbról vörös és aranya, balról kék és ezüstszínűek.
Kozármisleny város
Kép: Peter L. SchwartzPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei