Kölked község címere

Kölked címere álló, háromszögű pajzson látható, a pajzsfő vonalában hullámvonallal vágva. A pajzsfő színe vörös, a pajzsmező többi része (pajzsderék, pajzstalp) kék. A (sötét) kék pajzsmezőben (a pajzsderékban) felül egy balra úszó, nyitott szájú hal stilizált, ezüst (fehér) színű rajza látható. A hal szája felett balra a hal szeménél kissé nagyobb fekete szegélyű, arany (sárga) színű kör látható. Pontosan a hal alatt egy hasonló jellegű, jobbra néző hal stilizált, ezüst (fehér) színű rajza található. Mindkét hal szeme arany (sárga) színű, fekete körvonallal.

A címerpajzs felett ötágú, gyöngyös, arany (sárga) színű, stilizált korona van. A címer alatt lebegő, fekete keretes, ezüst (fehér) színű enyhén tekercsszerű szalagon, talp nélküli antikva betűvel (Radiant Medium), kék színnel a település neve: KÖLKED.

Kölked község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei